Google
 

8 Ekim 2007 Pazartesi

İkinci el bilgisayar alırken

İkinci el bilgisayar alırken
Bu sayfada, ikinci el bilgisayar almadan önce üzerinde düşünmeniz gereken noktaları bir araya getirmeye çalıştık.
İkinci el bilgisayar nedir? İkinci el bilgisayar, daha önce başka biri tarafından belirli bir süre kullanılmış, bu nedenle parçalarının sağlamlığı ve güncel teknolojiye uyumluluğu şüpheli olan bilgisayarlardır.
İkinci el bilgisayar almak uygun mudur? Masaüstü bilgisayar parça fiyatları 10 yıl önce olduğu kadar pahalı değildir. Bu nedenle günümüzde bir bilgisayarı yeni parçalarla toplamak eskiden olduğu kadar pahalı değildir. Ancak bazı durumlarda eski teknolojiye sahip bilgisayarlar da yeterince iş gördüğünden, fiyat olarak cazip olan ikinci el bilgisayarlar satın alınabilir. Ancak yine de parçaların yıpranmış ve yeni teknolojilere uyumsuz olabileceği unutulmamalıdır.
İkinci el bilgisayar alırken nelere dikkat etmeliyim? Bilgisayarlar söz konusu olduğunda, bilgisayar alırken göz önünde tutacağınız bütün etkenleri burada sıralama olasılığı yoktur. Farklı ihtiyaçlar nedeniyle farklı modeller göz önüne alınabilir. Biz bu sayfada size bir ilk fikir vermesi açısından ikinci el bilgisayar alırken dikkat etmeniz gereken genel özellikleri ele alacağız.
İşlemci. Satın almayı planladığınız ikinci el bilgisayarın işlemcisi size yetecek mi?
Anakart. Anakart ne tip işlemci ve RAM'leri destekliyor? Gelecekte işlemciyi değiştirmek ya da RAM eklemek isterseniz teknolojisi buna uygun mu? Ekran kartı takabileceğiniz AGP slotuna sahip mi?
Sabit sürücü. Sabit sürücünün büyüklüğü nedir? Hızı ne kadar? Çalışırken gürültü yapıyor mu? Hasarlı kısımları var mı?
RAM. RAM'in büyüklüğü ne kadar? RAM'in modeli/hızı ne?
Ekran kartı. Anakartla bütünleşik mi? Ayrı bir ekran kartı mı var? Sizin Gereksinimlerinizi karşılayabilecek bir ekran kartı mı?
Disket/CD/DVD sürücüleri. Hangi sürücüler var? Gereksinimlerinizi karşılamaya yetecekler mi?

Hiç yorum yok:

webuzmani.blogspot.com

HTML KODLARI SEÇ BEĞEN